Corona zelftest kopen: Zo werkt het

Wil je een corona zelftest kopen? Dan heb je tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden om een aankoop te doen. Steeds meer plekken bieden de testen namelijk aan in het assortiment. Er wordt immers ook steeds meer gevraagd om zo’n test uit te gaan voeren. Een van de winkels waar je terecht kunt voor jouw eigen zelftest is Podobrace. Maar weet je ook al hoe deze testen werken? Het is goed om hier ook naar te kijken. Onderstaande informatie zet daarom een aantal zaken voor jou op een rij, zodat je jouw eigen gezondheid in de gaten kunt houden. 

Een corona zelftest kopen voor een uitslag 

Een corona zelftest kopen doe je om te kijken of je besmet bent met het coronavirus. Het is een antigeensneltest, waarbij door middel van een uitstrijkje via neus of keel de eiwitten van het virus worden opgespoord. Deze moeten in jouw slijmvlies zitten. Er kunnen dan twee uitslagen uitkomen. Bij een negatieve test zijn deze eiwitten niet aangetoond, waardoor je niet besmet bent. Een positieve test zegt jou dat er een grote kans is dat je besmet bent met het coronavirus en dus verdere stappen moet gaan ondernemen. Je kunt dan een PCR test bij de GGD uit laten voeren voor het definitieve antwoord. 

Gebruiken voor meerdere doeleinden 

Een corona zelftest kopen wordt steeds belangrijker. Er zijn namelijk steeds meer plekken waar je eerst een negatieve testuitslag moet kunnen overhandigen voordat je binnen kunt komen. Hoewel de zelftest niet direct als officiële test geldt, kun je je wel al beter voorbereiden op de definitieve uitslag. Je hebt snel een antwoord in handen. Daarbij is de test altijd eenvoudig uit te voeren. Het wattenstaafje is kort en je hoeft hem alleen maar door jouw neus te halen. Zorg er dan wel voor dat je de stappen goed doorloopt. 

De betrouwbaarheid kan verschillen 

De corona zelftest moet wel goedgekeurd zijn door het RIVM om betrouwbaar genoemd te worden. Het is daarom belangrijk dat je bij de betrouwbare partijen jouw aankoop gaat doen. Je moet er wel altijd rekening mee houden dat de zelftesten minder betrouwbaar zijn dan de PCR testen. Het zou daarom soms voor kunnen komen dat je een onterechte uitslag krijgt. Echter kun je wel preventief gaan testen om alvast een beeld te krijgen van jouw gezondheid. Daarna is het alleen nog een kwestie van een afspraak maken voor een nieuwe test. 

Iedereen beschermd met testen 

Een corona zelftest kopen doe je dus voornamelijk om preventief mee te werken. Door regelmatig te testen kun je ervoor zorgen dat je eventuele nieuwe besmettingen voor bent en op tijd een afspraak kunt maken bij de huisarts of GGD. Je kunt hiermee dus ook de mensen in jouw omgeving gaan beschermen. Door deze aankoop te doen kun je dus veel voordelen behalen. Bekijk alle informatie goed voor jouw aankoop, waardoor je de testen binnen een korte tijd in huis kunt hebben. Jouw gezondheid zal te allen tijde in de gaten gehouden kunnen worden. Heb je ook al je mondkapje in huis?