Extra loopondersteuning gewenst? Neem een rollator

Extra loopondersteuning gewenst? Neem een rollator

Is door een plotselinge gebeurtenis of door geleidelijke achteruitgang je mobiliteit helaas minder geworden? En is het daardoor zo dat je eigenlijk niet echt meer zelfstandig kunt lopen? Dan is dat in de eerste plaats natuurlijk bijzonder vervelend. Als je jarenlang alles zelf hebt kunnen doen en nu niet meer, dan is dat een hard gelag. Het kan tijd kosten zoiets te accepteren. Toch is dat het beste dat je kunt doen; de knop omzetten en de mindere kanten van het leven accepteren. Op die manier kun je er het beste uithalen wat erin zit. Een rollator in huis halen kan hierbij een goede stap zijn. Een rollator geeft immers een dusdanig goede ondersteuning bij het lopen, dat je hiermee weer zelfstandig de hort op kunt. Erg fijn natuurlijk, dat je dan niet meer afhankelijk bent van andere mensen. Mooi meegenomen is daarbij dat rollators relatief goedkope apparaten zijn, zeker als je weet gebruik te maken van een rollator aanbieding.

rollator aanbieding

Rollators voor binnen

Er zijn rollators ontwikkeld die speciaal bestemd zijn voor gebruik binnenshuis. Deze exemplaren zijn doorgaans licht qua gewicht en smal van formaat. Zo heb je een goede wendbaarheid, iets dat goed van pas komt om door smalle doorgangen in huis te kunnen. Binnenrollators zijn verder meestal opvouwbaar en hebben de beschikking over een dienblad.

rollator aanbieding

Buitenrollators

Wanneer je soms of regelmatig buitenshuis een rollator wil gebruiken, dan is het beter voor een speciale buitenrollator te gaan. Deze zijn dikwijls wat steviger en zwaarder dan de binnenvariant. Ook zie je dat de banden en wielen een stuk groter en breder zijn. Dit zorgt voor een betere wegligging; ook op plekken waar paden en wegen niet van goede kwaliteit zijn. Verder hebben buitenrollators meestal een zitting en een bagagemandje.