Waarom infraroodsauna je energie geeft

Met regelmaat een bezoek aan de sauna brengen is goed voor je lijf en leden. Maar hoe zit dat eigenlijk, waarom is bijvoorbeeld een infraroodsauna goed voor jouw energielevel? En hoe komt het dat deze sauna een weldaad is voor spieren en gewrichten? We leggen voor je uit wat de voordelen zijn van de infraroodsauna voor jouw gezondheid.

Infraroodsauna zorgt voor ontspanning

In een sauna kun je niets anders doen dan zitten en de dag over je heen laten komen. Er is geen afleiding van schermpjes, telefoons of andere apparaten. Laten we eerlijk zijn; die afleidingen zijn er in het dagelijks leven meer dan genoeg. Omdat je in de infraroodsauna even onbereikbaar bent, is ontspannen een stuk eenvoudiger dan buiten de sauna. Je ervaart een weldadige warmte en geniet van het moment. 

Door infraroodsauna slaap je beter

In een traditionele Finse sauna wordt het bijzonder warm. In een infraroodsauna wordt het aangenaam warm. Precies de warmte die je nodig hebt om in slaap te komen. Ben je een slechte slaper omdat je bijvoorbeeld altijd koude voeten hebt, dan ervaar je wellicht dat een warme douche voor het slapengaan effectief is. Een bezoek aan de infraroodsauna is daar de overtreffende trap van. Drink je ook nog eens een kop warme kruidenthee, dan wordt goed slapen eenvoudiger.

In de infraroodsauna werk je aan je gezondheid

We weten allemaal wat de warmte van de zon met je gestel doet. De warmte van de infraroodsauna werkt soortgelijk. Daarnaast maakt het dat als je transpireert, je lichaam bezig is met ontgiften. Ook je huid ondergaat een zuiveringsbeurt waardoor je straalt. Je poriën gaan openstaan en het vuil kan er gemakkelijk uit. Met een gezonde blos kom je de sauna uit. Dat is nog niet alles, je bloeddruk gaat omlaag en daardoor ontspan je je beter. En je bloed gaat sneller stromen, dat zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van ontstekingen. 

Goed voor spieren en gewrichten

Naast bovenstaande voordelen voor je gezondheid, is de infraroodsauna ook nog eens goed voor je spieren en gewrichten. Het is zelfs zo dat een bezoek aan deze sauna gezien wordt als een soort therapie. Van de geleidelijke warmte gaat je bloed sneller stromen en worden je spieren lekker opgewarmd. Zou je bijvoorbeeld spierpijn hebben, dan is een kwartiertje in de infraroodsauna een weldaad. Pijnklachten verlichten en zelfs veel mensen met reuma of andere ernstige aandoeningen weten dat de sauna ze helpt in het draaglijk maken van de dag. 
Tip: kijk ook eens op www.bastu.nl.